تحولات منطقه

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۵با تاکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی تاثیری در کسری بودجه ندارد، گفت: ۶۰ سال در اختصاص ارز ترجیحی و نظام ارز تک نرخی اشتباه کردیم که همین موارد باعث ایجاد رانت و از همه مهمتر فاصله طبقاتی شده بود.

حذف ارز ترجیحی تاثیری در کسری بودجه ندارد / دولت تصمیم درستی در حوزه تک نرخی کردن ارز اتخاذ کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

بیت الله عبداللهی در گفتگو با قدس آنلاین در خصوص حذف ارز ترجیحی و تاثیر آن در کسری بودجه، اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی کسری بودجه نخواهد داشت زیرا فقط از اول زنجیره به آخر زنجیره انتقال می یابد . پول میلیاردی به عده ای برای واردات کالا می دادند که یا کالایی وارد نمی کردند و یا اگر وارد می کردند طبق بررسی هایی که انجام می شد بیشتر از دیگر کالاها افزایش قیمت داشت.

وی در ادامه افزود: اختصاص ارز ترجیحی و نظام ارز چندنرخی سودی برای مردم نداشته است؛ ۶۰ سال در اختصاص ارز ترجیحی و نظام ارز تک نرخی اشتباه کردیم که همین موارد باعث ایجاد رانت و از همه مهمتر فاصله طبقاتی شده بود لذا دولت در اصلاح روند تخصیص ارز ترجیحی تصمیم درستی اتخاذ کرد.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۵ بیان کرد: دولت می تواند بخشی از این ارز را در قالب کالابرگ به مردم بدهد و بخش دیگر را در مواقع اضطراری هزینه کند. اما در هر صورت دولت هم در نهایت از توانمند کردن مردم سود خواهد برد چراکه اختصاص ارز به مردم به نفع مردم و جامعه خواهد بود.

وی با تاکید بر تاثیر حذف ارز ترجیحی در جلوگیری از قاچاق کالا به کشورهای همسایه، گفت: اکثریت کارشناسان اقتصادی و مجلس موافق انتقال یارانه به زنجیره آخر بودند اما کسانی که مخالفت می کنند، قطعا منافعی دارند که با خذف ارز به خطر افتاده است. لذا یارانه باید به مردم داده شود و در راستای حمایت از مردم هزینه شود نه به کسانی که معلوم نیست ارز را در چه راهی هزینه می کنند که تاثیری هم در سفره و معیشت مردم ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha